TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

DI-RECT winnaar 'corona-editie' 3FM Awards

Rockband DI-RECT heeft twee prijzen gewonnen bij de jaarlijkse 3FM Awards. In hun thuisbasis Den Haag kregen ze de awards voor Beste Track en Beste Livestream.

De toekenning van de muziekprijzen van de publieke jongerenzender verliep dit jaar anders vanwege de coronacrisis: niet met veel publiek bij Tivoli in Utrecht, maar met optredens op verschillende plaatsen in Nederland die live werden vertoond in een zo goed als leeg Patronaat in Haarlem.

Tijdens de show was er veel aandacht voor Nederlandse muziekinitiatieven tijdens de coronacrisis. Zo kreeg Typhoon in zijn woonplaats Zwolle de award voor Beste Muzikale Initiatief: De Tuin van 2020; concerten in de buitenlucht op voldoende afstand. Deze maand start er een wintereditie.

Schaal van Rigter

Eefje de Visser kreeg gisteravond al een award. Die werd uitgereikt in de talkshow De Vooravond op NPO1. De Visser kreeg de Schaal van Rigter - vernoemd naar de overleden 3FM-dj Wim Rigter - voor het meest gedraaide liedje van Nederlandse bodem. Haar nummer Oh was het vaakst te horen op 3FM.

De 3FM Awards werden live uitgezonden op de radiozender. Online was een livestream te zien. Zondag 4 oktober is op NPO3 nog een samenvatting van de show te zien.

Amsterdamse kademuur mogelijk ingestort door overbelasting en boten

Overbelasting, rakelings passerende schepen, waarschijnlijk zijn er verschillende oorzaken aan te wijzen voor het instorten van een kademuur in de Amsterdamse binnenstad, een maand geleden. Dat schrijft wethouder Sharon Dijksma in een brief aan de gemeenteraad. "Ook speelt mee dat de kade uit 1870 vrij licht ontworpen is."

De kade aan de Grimburgwal stortte een maand geleden gedeeltelijk in, een flink stuk verdween in het water. Volgens de wethouder was de kade door werkzaamheden op het terrein erachter mogelijk te zwaar belast en moesten schepen bij de kade een smalle bocht maken, wat heeft geleid tot schade aan het metselwerk en het opwoelen van de bodem.

De Universiteit van Amsterdam is eigenaar van de kade en laat een onderzoek uitvoeren naar de precieze oorzaak van het instorten, meldt AT5. "Ondertussen kijken we als gemeente met deskundigen en kennisinstellingen welke lessen we kunnen leren voor de rest van het areaal", schrijft Dijksma.

Situatie scherp in de gaten

De kade blijft naar verwachting nog langere tijd afgesloten, meldt NH Nieuws. In de dagen na de instorting hebben duikers de nabije kades onder water geÔnspecteerd en de bodem van de gracht opgeschoond. Ook is het instabiele deel van de kade verwijderd. Langs de kade wordt een veiligheidsconstructie geplaatst.

Volgens de wethouder is er nu geen aanleiding voor verder ingrijpen. Maar de omliggende kademuren en bruggen worden wel vaker geÔnspecteerd.

Piloten KLM akkoord met salariskorting omwille van steunpakket

De KLM en de pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over de kostenbesparingen en lagere salarissen voor piloten. De instemming van de piloten met de reorganisatie was een voorwaarde van de overheid voor financiŽle steun ter waarde van 3,4 miljard euro. Eerder vandaag gingen de vakbonden voor het cabine- en grondpersoneel al akkoord.

De VNV zegt dat met de overeenstemming de piloten hun verantwoordelijkheid nemen voor het veiligstellen van de toekomst van KLM. "We denken dat wij met dit akkoord oog te hebben voor de noodzakelijke offers die de huidige situatie vraagt en de gevolgen voor individuele vliegers", aldus VNV-voorzitter Willem Schmid.

De staat eiste een reductie in de arbeidsvoorwaarden tot 20 procent. Als het personeel niet zou instemmen met loonoffers en ontslagen was faillissement volgens minister Hoekstra van FinanciŽn de enige andere optie.

Nu er overeenstemming is met alle vakbonden heeft de KLM het vereiste herstructureringsplan voor de arbeidsvoorwaarden afgeleverd bij het ministerie van FinanciŽn.

In een reactie zegt Hoekstra dat het goed is en in het belang van KLM en haar werknemers dat er overeenstemming is. "De financiŽle problemen bij de onderneming zijn groot. Het is goed dat dat breed onderkend wordt. En dit is de eerste stap op weg naar herstel.

Het herstructureringsplan zal door Hoekstra beoordeeld worden, de Tweede Kamer wordt over de uitkomst geÔnformeerd.

Weer grote drugsvangst marine in Caribisch gebied

De Zr. Ms. Groningen van de Koninklijke Marine heeft weer een grote drugsvangst gedaan in het Caribisch gebied. Er werden twee drugstransporten onderschept. In een maand tijd zijn nu al vijf transporten tegengehouden en is ongeveer drie ton drugs in beslag genomen.

Afgelopen zaterdag onderschepte het marineschip bijna 300 kilo drugs. Dat was slechts een deel van de lading, want de smokkelaars wisten alle drugs overboord te gooien toen ze gespot werden door een helikopter van een Brits marineschip. 284 kilo werd nog opgevist. De drie verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

Maandag werd, in samenwerking met het Engelse marineschip, ruim 1700 kilo cocaÔne en bijna 30 kilo crystal meth gevonden op een go fast: een zeer snel type speedboot dat vaak door smokkelaars wordt gebruikt.

Buitenechtelijke dochter Delphine BoŽl mag zich prinses van BelgiŽ noemen

De Belgische kunstenares Delphine BoŽl (52) mag zich voortaan prinses van BelgiŽ noemen. Dat heeft het Brusselse hof van beroep besloten, bericht de Franstalige omroep RTBF. Delphine verandert nu haar achternaam in die van haar vader, koning Albert van Saksen-Coburg-Gotha.

Delphines kinderen, Josťphine en Oscar, krijgen daarmee ook de titels prinses en prins van BelgiŽ. Op de laatste zitting over de erkenning van het vaderschap van Koning Albert II werd BoŽl in het gelijk gesteld: zij en haar kinderen mogen zichzelf nu koninklijke hoogheid noemen.

Jarenlange strijd om erkenning

Begin dit jaar erkende Albert, de vader van de huidige koning Filip, dat hij BoŽls biologische vader is. Daar ging wel een jarenlange juridische strijd aan vooraf, en een dna-test. De kunstenares vond die erkenning niet voldoende: ze eiste net zo behandeld te worden als de andere kinderen van Albert en wilde de titel prinses van BelgiŽ krijgen.

BoŽls moeder, Sybille de Selys Longchamps, had vanaf de jaren 60 jarenlang een affaire met koning Albert. Die was op dat moment al getrouwd met koningin Paola. Eerder bleek al dat de man met wie De Selys Longchamps getrouwd was op het moment van de geboorte van Delphine, niet haar biologische vader was.

Home | Contact