TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Criminaliteit na coronadip terug op oude niveau, meer fraude via WhatsApp

Dat het na de corona-uitbraak lange tijd stil was op straat, is duidelijk terug te zien in de misdaadcijfers van de politie over de maanden maart tot en met juni. Inmiddels zijn de cijfers weer terug op het oude niveau.

"We zagen wekenlang geen zakkenrollerij, winkeldiefstallen of straatroven. Verkeersincidenten waren er nauwelijks", zegt Liesbeth Huyzer, plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie.

Tegelijkertijd steeg het aantal meldingen van online criminaliteit. Behalve fraude met online shoppen, waarbij de klant helemaal niets ontving of een ondeugdelijk product, zag de politie fraude via WhatsApp explosief stijgen. De meldingen stegen van zo'n 100 per week naar 100 per dag.

"We hebben per april een digitaal loket ingesteld, omdat mensen thuis moesten blijven en zo toch aangifte konden doen. Die stijging kan dus mede te maken hebben met de aangiftebereidheid en het gemak", nuanceert Huyzer.

Meer tijd voor opsporing

Er werd in de vier 'coronamaanden' ook vaker melding gedaan van burenruzies, geluidshinder en jeugdoverlast: van ruim 161.000 meldingen in dezelfde periode vorig jaar naar 226.000 nu. Wijkagenten gingen daarom vaker de straat op.

Ook had de politie tussen maart en eind juni meer tijd voor opsporing, zegt plaatsvervangend korpschef Huyzer. "We hebben achterstanden in opsporingszaken kunnen oplossen, omdat andere vormen van criminaliteit uitbleven. Het onderzoek naar Encrochat, waarbij de politie maandenlang live kon meelezen met meer dan 20 miljoen chatberichten van criminelen, hebben we in deze coronaperiode kunnen doen."

'Geweld als uitlaatklep'

Handhavers en de politie hebben in de afgelopen vier maanden zo'n 16.500 bekeuringen uitgeschreven vanwege het negeren van coronamaatregelen zoals de anderhalvemeterregel en het verbod op samenscholing.

Geweld tegen politie en andere mensen met een publieke taak nam toe. "Veel mensen krijgen toch een kort lontje. Dat zie je ook aan de demonstraties, het is voor veel mensen een uitlaatklep", zegt Huyzer. Ze verwijst naar de demonstratie van Viruswaanzin in Den Haag, waarbij zeker 400 mensen werden aangehouden en in de stad rellen uitbraken.

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, ziet de politie dat de misdaadcijfers weer terug zijn op het oude niveau. Daarbij gaat het vooral om woninginbraken, winkeldiefstal en straatroof. Huyzer: "We zien de digitale criminaliteit nu iets terugvallen, maar ik verwacht niet dat het verdwijnt. Als we in de toekomst thuis blijven werken, zal dat effect hebben. Daar waar mensen zijn, opereren criminelen."

Trump: Hongkong krijgt vanaf nu zelfde behandeling als Chinese vasteland

De Verenigde Staten zullen Hongkong vanaf nu net zo behandelen als het Chinese vasteland, heeft president Trump gezegd. "Geen speciale privileges meer, geen economische voordelen en geen export van gevoelige technologieŽn", zei hij in een persconferentie naar aanleiding van het aannemen van de omstreden Chinese veiligheidswet voor Hongkong.

Trump heeft ook zijn handtekening gezet onder een wet die in het Congres is aangenomen die sancties mogelijk maakt tegen Chinese functionarissen die de veiligheidswet implementeren.

Ruim twee weken geleden werd de veiligheidswet doorgevoerd. Volgens China is die bedoeld om de orde te handhaven, maar de verwachting is dat Peking de wet zal misbruiken om te tornen aan democratische vrijheden die Hongkongers hebben sinds de Britten in 1997 de kolonie afstonden aan China.

De VS heeft een groot handelsoverschot met Hongkong, vorig jaar ging het om ruim 26 miljard dollar. Er zitten meer dan 1300 Amerikaanse bedrijven, vooral gericht op de financiŽle sector, meldt persbureau AP.

Trump haalde ook opnieuw uit naar China vanwege de manier waarop het land reageerde op de uitbraak van het coronavirus. "We houden China volledig verantwoordelijk voor het verhullen van het virus waardoor het de wereld over ging. Ze hadden het kunnen stoppen, ze hadden het moeten stoppen. Het was heel gemakkelijk geweest om dat bij de bron te doen."

Ook apothekers gaan paracetamol onderzoeken

Ook de beroepsvereniging van apothekers gaat onderzoek doen naar kankerverwekkende stoffen in paracetamol. Aris Prins, de voorzitter van de Koninklijke Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt dat tegen NRC.

De krant onthulde onlangs samen met tv-programma Zembla dat er in de paracetamol-pillen van Anqiu Lu'an Pharmaceutical de stof 4-chlooranilline zit (afgekort PCA). Die is kankerverwekkend bij bepaalde concentraties.

De Nederlandse Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zag aanvankelijk geen noodzaak om een onderzoek te starten, maar minister Van Ark (Volksgezondheid) besloot dat dat alsnog moet gebeuren. Nu hebben dus ook de apothekers, los daarvan, besloten om de paracetamol aan een onderzoek te onderwerpen.

Fabrikant grondstof geheim

"Vanuit die nieuwsgierigheid zeg ik: wij gaan de paracetamol in ons eigen laboratorium onderzoeken. Ik kan zů aan tien doosjes komen die bij de supermarkt, drogist en apotheek verkocht worden", zegt Prins tegen NRC. Hij vermoedt dat er sowieso weinig risico is bij incidenteel gebruik van de pijnstiller, maar bij chronisch gebruik zou dat anders kunnen zijn.

Prins zegt dat paracetamol alleen vervuild kan raken als die gemaakt is met chloorbenzeen, niet als die gemaakt wordt via fenol. De laatste methode is duurder en apothekers kunnen niet weten of chloorbenzeen of fenol is gebruikt omdat de fabrikant van de grondstof geheim is. Prins pleit ervoor om daar open over te zijn, ook om zichtbaar te maken dat middelen vaak uit China of India komen.

Storing bij Whatsapp, veel klachten over problemen met de verbinding

WhatsApp heeft vanavond enige tijd te maken gehad met een storing. Daardoor was de dienst niet of niet goed te gebruiken. Ook werkte de desktop-versie van WhatsApp niet.

Zoals het nu lijkt werkt de app weer, maar het is nog onduidelijk wat de oorzaak is en of de storing blijvend is verholpen. WhatsApp was niet meteen bereikbaar voor een reactie.

Iets na 22.00 uur kwamen er bijna 100.000 meldingen binnen via de website allestoringen.nl. Ook op social media regende het klachten. Mensen klaagden vooral over problemen met de verbinding.

Het is onduidelijk op welke schaal de storing zich heeft voorgedaan, maar volgens de website downdetecor.com zijn er meldingen vanuit verschillende landen, met name in West-Europa.

Twee aanhoudingen om dode na woningbrand in Haarlem

De politie heeft twee verdachten aangehouden na een woningbrand in Haarlem. In het huis troffen hulpdiensten vanavond een overleden persoon aan. Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen.

De melding van de brand in de Romolenstraat kwam rond 18.00 uur bij de hulpdiensten binnen. De brandweer had het vuur na ruim een uur onder controle, meldt het Haarlems Dagblad.

De politie heeft niet bekendgemaakt waarvan de aangehouden personen worden verdacht.

Home | Contact