TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Chinese toeristen omgekomen bij busongeluk Laos

Bij een busongeluk in Laos zijn zeker dertien Chinese toeristen omgekomen. Ook zijn er 31 gewonden, van wie twee er slecht aan toe zijn, zeggen de autoriteiten in het Aziatische land.

De bus met 44 Chinezen raakte tussen de hoofdstad Vientiane en de noordelijke stad Luang Prabang, die populair is bij toeristen, door onbekende oorzaak van de weg. De Laotiaanse chauffeur en gids raakten lichtgewond.

Een Chinees medisch team, dat voor een congres in Laos was, is naar het ziekenhuis in Luang Prabang onderweg om de gewonden te helpen. Sommige gewonden mochten het ziekenhuis alweer snel verlaten en zijn nu ondergebracht in een hotel.

Gedupeerden nep-dating krijgen compensatie

Duizenden gedupeerden van nepprofielen op datingsites krijgen hun geld terug. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) afgesproken met het consortium waar de meeste klachten over binnenkwamen. Het bedrijf in kwestie, The Right Link, heeft daarvoor 9 miljoen euro gereserveerd. Dat bedrag wordt over 37.000 klanten verdeeld. Toezichthouder ACM deed de afgelopen jaren onderzoek naar misleiding door The Right Link, naar aanleiding van berichtgeving door de NOS.

De websites in kwestie vragen geld om soms seksueel getinte berichten uit te wisselen met gebruikers. Dat kan 60 cent tot een euro per bericht kosten. In de praktijk echter blijkt achter veel profielen geen echte gebruikers te schuilen, maar medewerkers die de opdracht hebben de klant zo lang mogelijk aan de praat te houden.

Daadwerkelijke dates kwamen er op die manier nooit tot stand. Sommige bezoekers van de websites van The Right Link verloren zo duizenden euro's of verlieten volgens medewerkers van de sites zelfs hun vrouw.

Duidelijk informeren

Vorig jaar deed toezichthouder een inval bij een aantal bedrijven onder de paraplu van The Right Link. In reactie daarop haalde de bedrijfsleiding later een reeks websites uit de lucht.

The Right Link heeft de ACM beloofd gebruikers voortaan duidelijk te informeren over de nepprofielen. "Dat is belangrijk voor het vertrouwen van consumenten in de online wereld", zegt bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh van de ACM.

Kleine lettertjes

The Right Link is overigens niet de enige aanbieder van dit soort diensten. John Meuffels van het keurmerk voor veilige datingsites schat dat er nog tientallen sites zijn die zich richten op Nederlandse gebruikers. Ook zijn er nog verschillende bedrijven die 'chatoperators' leveren; de medewerkers die de nepberichten schrijven. Verschil met de situatie van drie jaar geleden is volgens Meuffels dat "er beter wordt gehandhaafd".

Een rondgang langs een paar van de sites in kwestie leert dat de bedrijven zich in reactie hierop zich juridisch nog iets beter indekken. De letterlijke mededeling dat het om "deels fictieve profielen" gaat, vind je nog steeds terug in de kleine lettertjes. Maar die lettertjes staan nu onderin de pagina met de chat-box en niet uitsluitend in de algemene voorwaarden. Volgens ingewijden betekent dat in juridische zin waarschijnlijk niet dat zij zich niet schuldig maken aan misleiding.

De ACM zegt te hopen dat het optreden tegen The Right Link een "uitstralingseffect zal krijgen" en dat andere bedrijven soortgelijke maatregelen zullen nemen om hun klanten duidelijk te maken met wat voor profielen zij te maken hebben.

Wekdienst 20/8: heidag van kabinet op historische plek en Apoel-Ajax

Goedemorgen! Het kabinet houdt vandaag z'n jaarlijkse heidag. En in TsjechiŽ dient het hoger beroep tegen de Nederlandse broers die in Praag een ober hebben mishandeld.

Het is vandaag perioden zonnig, maar er ontstaan ook stapelwolken. In het noorden valt er mogelijk nog een bui. Het wordt 19 tot 21 graden. De komende dagen wordt het geleidelijk warmer.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

De jaarlijkse heidag van het kabinet, waar het kabinet het politieke jaar aftrapt, is bij hotel Bos & Ven in Oisterwijk. Op diezelfde plek verzamelden in 1944 de teruggekeerde Nederlandse premier Gerbrandy en vier ministers. Het huidige kabinet heeft gekozen voor de plek omdat de herdenking van 75 jaar bevrijding eind deze maand begint. In TsjechiŽ dient het hoger beroep tegen de Nederlandse broers die in Praag een ober hebben mishandeld. Ze werden in april al veroordeeld tot celstraffen van 5 en 6 jaar wegens ordeverstoring en zware mishandeling. Ajax speelt in de play-offs van de Champions League tegen Apoel Nicosia. De wedstrijd is op Cyprus. Volgende week is de return in Amsterdam.

Wat heb je gemist?

Bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder had in 2018 slaapproblemen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de GezondheidsenquÍte.

In de enquÍte wordt gevraagd of deelnemers de afgelopen twee weken last hebben gehad van problemen met slapen. Vorig jaar gaf 24 procent daar een bevestigend antwoord op. In 2017 was het nog 21 procent. Van de mensen die slaapproblemen hebben, zegt 40 procent dat ze zů slecht slapen dat het hun dagelijks functioneren belemmert.

Ander nieuws uit de nacht:

China is met spam en nepaccounts actief in Hongkong, zeggen Twitter en Facebook: Twitter verwijderde bijna duizend Chinese accounts die "opzettelijk verdeeldheid creŽren". Facebook verwijderde een klein aantal accounts en pagina's.

De omstreden multimiljonair Jeffrey Epstein ondertekende twee dagen voor zijn dood zijn testament: dat blijkt uit rechtbankdocumenten. De Amerikaan pleegde tweeŽnhalve week geleden zelfmoord in de gevangenis waar hij in voorarrest zat, in afwachting van zijn proces. Hij werd beschuldigd van misbruik van minderjarige meisjes.

Billie Eilish lost Lil Nas X af: Old Town Road is niet langer de nummer-1-hit in Amerika. Na 19 weken bovenaan de Billboard Hot 100 te hebben gestaan - een record - is Lil Nas X ingehaald door een ander spraakmakende artiest, de 17-jarige Billie Eilish.

Kijk, en luister, hieronder de nieuwe nummer-1 van de jonge Amerikaanse zangeres:

En dan nog even dit:

Het is een ramp die nog veel erger had kunnen zijn, maar waarbij tegelijkertijd niemand weet hoe erg hij nog wordt, omdat het nog wel even kan duren voordat het is opgelost: het deels ingestorte stadion van AZ.

AD-journalist Sjoerd Mossou had gisteren in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken een originele oplossing voor de Alkmaarders. "Mijn boerenverstand zegt dat ze het dak eraf moeten halen en zonder dak gaan spelen."

Bekijk het fragment hieronder:

Fijne dag!

'Van moord verdachte Canadese tieners namen afscheidsvideo op'

De twee Canadese moordverdachten die twee weken geleden dood werden gevonden in een bos hebben een afscheidsvideo opgenomen. Daarin zeggen ze onder meer wat er met hun lichamen moet gebeuren na hun dood, aldus een familielid tegenover de krant Toronto Star.

De familieleden kregen naar verluidt 30 seconden te zien van de video. Volgens de Toronto Star kan de volledige video meer inzicht bieden in de motieven van het tweetal, dat ervan wordt verdacht drie moorden te hebben gepleegd.

Daarnaast bevestigt de video hoogstwaarschijnlijk dat de 19-jarige Kam McLeod en de 18-jarige Bryer Schmegelsky zelfmoord hebben gepleegd, zoals de Canadese autoriteiten vermoedden.

Moordtocht

De jongens waren bevriend en groeiden op op Vancouver Island. Ze werkten bij Walmart voordat ze naar het noorden vertrokken. Hun ouders waren in de veronderstelling dat ze op zoek gingen naar ander werk. Maar mogelijk begonnen ze aan een moordtocht.

Het tweetal was al aangeklaagd voor de moord op een Canadese man van 64. Zijn lichaam werd op 19 juli gevonden langs een snelweg in British Columbia.

Ze werden ook verdacht van de moord op een jong Australisch-Amerikaans koppel. Hun lichamen werden vier dagen eerder gevonden langs een snelweg 500 kilometer van de plek waar de man van 64 was gevonden.

Billie Eilish lost na 19 weken Lil Nas X af bovenaan Amerikaanse hitlijsten

Old Town Road is niet langer de nummer-1-hit in Amerika. Na 19 weken bovenaan de Billboard Hot 100 te hebben gestaan is Lil Nas X ingehaald door een ander spraakmakende artiest, Billie Eilish.

Het nummer van de 20-jarige rapper verbak drie weken geleden het record van langst genoteerde nummer-1 in de hitlijst. Er zit ook nog een Nederlands tintje aan de track. De beats zijn gemaakt door de producer YoungKio uit Purmerend. Op het nummer doet ook countryster Billy Ray Cyrus mee. Een mix van rapmuziek met country is ongebruikelijk.

Lil Nas X lijkt wel vrede te hebben met het feit dat hij niet langer het hoogst genoteerde nummer heeft. Op Twitter feliciteert hij Billie Eilish. In een tweet erna maakt hij de grap dat hij door zijn platenlabel op straat wordt gezet nu hij de koppositie kwijt is.

De nieuwe nummer-1 van Eilish, Bad Guy, heeft direct een record te pakken. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een nummer negen weken op nummer-2 gestaan heeft, voordat het de eerste plek veroverde.

De 17-jarige zangeres trad afgelopen weekend nog op in Nederland op Lowlands. Het Jeugdjournaal kreeg de kans haar daar te interviewen.

Bekijk hieronder zowel Old Town Road als de nieuwe Amerikaanse nummer-1 Bad Guy:

Home | Contact