TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Verne Troyer (Mini-Me uit Austin Powers) overleden

Verne Troyer, de acteur die bekend werd als de kleine slechterik uit de Austin Powers-films, is overleden. Dat heeft zijn management op Facebook bekendgemaakt. "Met veel verdriet moeten we schrijven dat Verne vandaag is overleden." Troyer was 49 jaar.

Vorig jaar werd hij met een alcoholverslaving opgenomen in een kliniek en in 2002 had hij zo veel gedronken dat hij alcoholvergiftiging opliep. Hij worstelde al lange tijd met een depressie, staat in de verklaring op Facebook. "Depressie en zelfmoord zijn ernstige aandoeningen. Je weet nooit wat voor strijd iemand in zijn hoofd voert."

Troyer, die slechts 80 centimeter lang was, werd vooral bekend als Mini-Me, de kleine handlanger van Dr. Evil uit de Austin Powers-films. Ook had hij in 2001 een kleine rol in Harry Potter en de Steen der Wijzen.

In India krijgen kinderverkrachters straks de doodstraf

De regering in India komt met een wetswijziging waardoor op het verkrachten van kinderen de doodstraf komt te staan. Minister voor Kind- en Vrouwenrechten Gandhi had gisteren al voor de maatregel gepleit, toen het nieuws naar buiten kwam dat in een korte tijd drie meisjes zijn verkracht en vermoord tijdens bruiloften in het noorden van het land.

In India zijn in verschillende steden steeds meer protesten tegen misbruik van meisjes, die vaak van een lage sociale klasse zijn. Dagelijks worden vijftig verkrachtingen van kinderen onder de twaalf jaar geregistreerd. In 2016 waren dat er in totaal 19.000. Het aantal gemelde verkrachtingen is overigens relatief laag op een bevolking van bijna 1,3 miljard. Veel misdrijven belanden nooit bij de autoriteiten.

Groepsverkrachting

Zes jaar geleden werd er in het hele land massaal gedemonstreerd voor vrouwenrechten toen een vrouw in een bus door een groep medepassagiers meerdere malen werd verkracht. De chauffeur toerde toen een paar uur met de bus door de stad en zette daarna de vrouw en haar in elkaar geslagen vriend uit het voertuig. Na de commotie verdubbelde de regering de straf voor de daders naar een gevangenisstraf van 20 jaar. Nu wordt dat dus de doodstraf.

De nieuwe wet moet nog door de premier worden ondertekend en daarna behandeld in het parlement. De verwachting is dat dit binnen een half jaar gebeurt.

Hamas-lid vermoord in MaleisiŽ, Palestijnse beweging zweert wraak

De Palestijnse beweging Hamas zegt dat de IsraŽlische geheime dienst Mossad achter de moord in MaleisiŽ zit op een Palestijnse ingenieur. Hamas zegt dat het slachtoffer Fadi al-Batsh een loyaal lid van Hamas was en een wetenschapper met grote verdiensten op het gebied van energie.

Volgens IsraŽlische media was al-Batsh betrokken bij de ontwikkeling van drones voor Hamas.

De Maleisische politie heeft gezegd dat al-Batsh door het hoofd werd geschoten toen hij naar een moskee liep in de stad Gombak bij Kuala Lumpur. Op bewakingsbeelden was te zien dat de twee daders 20 minuten voor de moskee stonden te wachten. Ze gingen ervandoor op een motor.

De Maleisische regering stelt een onderzoek in naar de mogelijkheid dat buitenlandse agenten bij de moord betrokken zijn.

Mossad

Het is een publiek geheim dat IsraŽl zijn vijanden in het buitenland niet met rust laat, maar de IsraŽlische regering laat zich gewoonlijk niet uit over acties van de Mossad.

De 35-jarige al-Batsh woonde al acht jaar in MaleisiŽ waar hij ook imam van een moskee was. Zijn neef is een hooggeplaatst lid van de terroristische beweging Islamitische Jihad.

Protesten tegen Hongaarse premier OrbŠn houden aan

Opnieuw zijn tienduizenden mensen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest de straat op gegaan om te demonstreren tegen de herverkiezing van premier OrbŠn. Een week geleden waren er ook al massaprotesten tegen de premier.

De demonstranten verwijten OrbŠn dat hij de pers naar zijn hand heeft gezet en een propagandamachine voor zichzelf heeft gecreŽerd. Volgens de betogers heeft hij daaraan zijn monsterzege te danken bij de verkiezingen van 8 april. Hij haalde meer dan de helft van de stemmen en heeft nu twee derde van de zetels in het parlement.

De tienduizenden demonstranten verzamelden zich bij het parlementsgebouw in de hoofdstad Boedapest. Ze droegen spandoeken met teksten als "Viktor, geef ons de democratie terug" en "We willen persvrijheid". Ook werd er bij de manifestatie met de vlag van de Europese Unie gezwaaid.

OrbŠn is nu bezig aan zijn derde termijn. Hij voerde voor de verkiezingen een felle anti-migratiecampagne. De grootste oppositiepartij werd Jobbik, die bekendstond als een extreme rechts-nationalistische partij, maar in de campagne juist een wat gematigdere toon voerde. Direct na de verkiezingen stapte de leider op. Ook aan de linkervleugel konden de partijen geen vuist maken en overheerst vooral verdeeldheid.

De betogers riepen de oppositiepartijen op een front te vormen tegen OrbŠn. "We zijn het met veel dingen oneens, maar willen allemaal in Hongarije leven. Het grootste obstakel dat ons tegenwerkt is Viktor OrbŠn", zei een student die meeliep.

Trump afwezig op begrafenis Barbara Bush, Obama is er wel

In Houston hebben zo'n 1500 mensen de kerkdienst bijgewoond ter nagedachtenis aan Barbara Bush. De voormalige first lady overleed woensdag op 92-jarige leeftijd. Bij de plechtigheid waren onder anderen haar man en zoon George, die beiden president van de VS zijn geweest. Ook Bill Clinton en Barack Obama en hun vrouwen waren erbij.

President Trump liet verstek gaan, hij werd vertegenwoordigd door zijn vrouw Melania.

De officiŽle lezing is dat Trump de ceremonie niet wilde verstoren met alle beveiliging die nodig is voor een bezoek. Maar mogelijk liet hij verstek gaan omdat de Bushes erg kritisch waren over hun partijgenoot: George Bush senior stemde zelfs op diens Democratische tegenstander Clinton, Barbara Bush was tijdens de laatste campagne actief voor haar zoon Jeb.

Bush Museum

Jeb Bush heeft bij de ceremonie namens de familie gesproken. Ook sprak een vriendin van de familie, de vrouw van oud-minister James Baker. Barbara Bush had daarnaast een historicus gevraagd die een biografie over haar man schreef.

De kist van Barbara Bush wordt nu overgebracht naar het Bush Museum, 150 kilometer noordelijker. Daar zal ze worden bijgezet in het graf waar ook haar dochter Robin ligt; zij overleed in 1953 op driejarige leeftijd aan leukemie.

Parelkettingen

Gisteren kon het publiek afscheid nemen van de oud-first lady in de kerk in Houston waar ze sinds de jaren 50 lid van was. Duizenden mensen maakten gebruik van de gelegenheid. Veel vrouwen hadden ervoor gekozen parelkettingen te dragen, omdat Bush daar een voorliefde voor had.

De 93-jarige oud-president Bush nam zelf nog enige tijd de moeite om persoonlijk condoleances in ontvangst te nemen.

Volgens Amerikaanse media hadden sommige bezoekers er een reis uit Florida of Washington voor over om op deze regenachtige en grauwe dag naar de herdenkingsbijeenkomst in Houston te komen.

Home | Contact